joi, 15 iulie 2010

Mancare ardeleneasca de fasole verde

Ingrediente mancare ardeleneasca de fasole verde:

500 g fasole verde
2-3 rosii sau 2 linguri de bulion
50 - 100 g slaninuta afumata sau bacon
2 linguri ulei
2-3 catei de usturoi
1 lingurita de faina
marar verde, patrunjel verde

Modul de preparare a retetei:
Fasolea verde se curata si se spala, apoi se fierbe in apa clocotita cu sare. Se scurge, pastrand o parte din apa pentru a completa mancarea cand fierbe, daca este cazul.
Se incinge uleiul intr-o cratita de 2 litri si se pune la prajit slaninuta taiata in bucatele mici; se adauga usturoiul tocat marunt, o lingurita de faina si rosiile curatate de coaja si taiate cubulete. Fasolea verde se taie daca sunt pastai prea lungi si se pune in cratita. Se dau cateva clocote, apoi se adauga verdeata tocata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu