luni, 5 iulie 2010

Berbec cu fasole boabe

Ingrediente berbec cu fasole boabe:


1 kg carne de berbec
300 g fasole alba
100 g slanina afumata
5 catei de usturoi
3 linguri untdelemn
2 foi de dafin
2 linguri bulion
sare, piper.



Modul de preparare a retetei:
Fasolea se pune la fiert cu apa rece. Intre timp carnea se spala bine, se opareste cu apa clocotita, dupa care se mai spala in 2-3 ape reci. Se lasa putin sa se zvante, se impaneaza cu bucatele de slanina si catei de usturoi si se sareaza. Se lasa sa stea aproximativ 30 minute dupa care se pune in untdelemnul fierbinte si se prajeste pe toate partile. Cand carnea este bine rumenita, se adauga putina apa fierbinte si se inabusa acoperind vasul cu un capac. Dupa ce este gata carnea se scoate si se taie in felii. In sosul ramas se pune bulionul, foile de dafin, piperul, fasolea fiarta si deasupra bucatile de carne. Se da la cuptor 10-15 minute sa scada sosul. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu