duminică, 1 august 2010

Zacusca de ciuperci

Ingrediente zacusca de ciuperci:


3 kg ciuperci
5 kg vinete
3 kg gogosari
3 kg ceapa
2 kg rosii (sau 1l suc rosii)
0,5 - 1 l ulei
sare, piper boabe, foi de 
dafin


Modul de preparare a retetei:
Ceapa se caleste in ulei. Cand devine translucida se adauga ciupercile taiate si 1 lingurita de sare ca ciupercile sa lase suc si se lasa sa se inabuse.
Se adauga gogosarii copti si curatati de coaja, tocati marunt, vinetele coapte, curatate, tocate sau date prin masina, rosiile curatate de coaja si tocate (sau suc de rosii). Se lasa zacusca cu vinete pe foc mic, amestecandu-se sa nu se prinda. Cand este aproape gata (zacusca este fiarta si a scazut suficient), se gusta de sare si se pun condimentele. Se mai lasa 10 minute pe foc, apoi se da zacusca la o parte si se pune in borcane. Borcanele se fierb 1 ora la bain-marie




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu